Bilvergroting

Een bilvergroting, ook wel billenlift genaamd, wordt uitgevoerd met behulp van een implantaat of met lichaamseigen vet.

De procedure

Als de keuze op een implantaat valt worden siliconenimplantaten gebruikt. De implantaten worden binnenin de bilspier geplaatst. Alle door ons gebruikte implantaten hebben een levenslange garantie.

Naast implantaten kan ook autologe vettransplantatie of lipofilling worden toegepast. Hierbij wordt met behulp van liposuctie vetweefsel weggenomen van plekken waar het opgeslagen ligt, zoals de dijen, de buik en de heupen. Na behandeling is het vet geschikt voor lipofilling. Dit wordt gedaan door kleine hoeveelheden gezond vet in het te vergroten weefsel in te brengen. In bepaalde gevallen kan een natuurlijk ogende, levenslange vergroting zonder littekens worden gerealiseerd. In andere gevallen kan lipofilling worden gebruikt als een aanvulling op een kleiner implantaat zodat een meer natuurlijk en langduriger resultaat verkregen wordt.

Indicaties / contra-indicaties:

Deze techniek is voor iedereen geschikt. Lipofilling kan een goede oplossing zijn als u een veilig, levenslang resultaat wilt zonder littekens. Uiteraard moet u wel wat vetweefsel hebben dat we kunnen gebruiken. Wij geven de voorkeur aan liposuctie van de zijde omdat dit een betere contour van de bil geeft. Als er geen bruikbaar vet aanwezig is wordt een implantaat overwogen.

Voorbereiding

 • stoppen met roken
 • als lipofilling geïndiceerd is moet er een speciale lipopanty besteld worden (door ons of door de patiënt)

Ingreep

Voor een bilvergroting bevelen we een overnachting in de kliniek aan, in het bijzonder als u ver moet reizen. Bij lipofilling kan de ingreep onder lokale verdoving met een kalmerend middel of onder algehele verdoving worden uitgevoerd. Bij het inbrengen van implantaten wordt de voorkeur aan algehele verdoving gegeven.

Tijdsinvestering / herstel / nazorg

 • 3 á 4 weken een lipopanty dragen
 • na een lipofilling gedurende 3 weken alle druk op het bilgebied vermijden
 • 3 weken geen sport
 • u kunt na de operatie een zwaar (drukkend) gevoel in het operatiegebied ervaren, dit is normaal.

Complicaties:

 • Korte termijn – De eerste 24 uur na de operatie kan er een bloeding of hematoom optreden. Daarna kan er, zoals bij elke operatie, een wondinfectie ontstaan. Een infectie die verwijdering van het implantaat noodzakelijk maakt is bijzonder zeldzaam.
 • Lange termijn—Het siliconenomhulsel is voorzien van een speciaal oppervlak zodat het omringende weefsel zich goed aan het implantaat kan hechten (inkapseling). Dit is een normaal proces dat het implantaat in de juiste positie houdt. Op de lange termijn kan dit kapsel zich gaan samentrekken als een littekenweefsel (kapselcontractie) waardoor de vorm van de bil verandert en er soms pijn of ongemak op kan treden. Hoe kleiner het implantaat is ten opzichte van het huidige weefsel, des te kleiner de kans dat dit gebeurt.

Kosten:

 • de prijs ligt rond de € 4000
 • exclusief sportbeha of lipopanty.
 • exclusief overnachting