Tandimplantaten in de onderkaak

De onderkaak is ideaal voor implantaten en vaste tanden. Bijna elke onderkaak is geschikt voor een onmiddellijke belading van de implantaten.

De procedure is eenvoudig, duidelijk en snel te realiseren. In de bovenkaak is de grootste zorg van de chirurg om allesjuist uit te kiemen naar esthetiek en fonetiek toe, maar in de onderkaak ligt de focus meer op rechtstreeks comfort. De onderkaak reabilitatie is veel eerder functioneel en recht aan recht uit.

Gedurende de voorbije twintig jaar heeft dr. Defrancq vele honderden patiënten geholpen aan een vaste constructie op vier tot zes implantaten in de onderkaak, en dit in een kleine week tijd gerealiseerd.

 

 

  • Bij deze patiënten werden in eenzelfde tijd de tanden verwijderd en de implantaten geplaatst.
  • Ofwel waren deze patiënten tandeloos vanaf het eerste consult.
  • Bij deze patiënten vonden we soms de meest uitgesproken beenresorpsies.
  • De patiënten waren soms reeds negentig jaar oud, en waren nadien gelukkig met hun beslissing.

Al deze patiënten kregen dadelijk vaste tanden. Meestal is deze constructie op de implanten vervaardigd uit chroom-kobalt kunsthars. De finale constructie zijn vervaardigd uit porselein.

Opmerking: Vandaag de dag voorzien we zowel de bovenkaak als de onderkaak van implantaten en vaste tanden in een tijdsbestek van vier dagen. De manier om dit eindresultaat te bereiken, verschilt aanzienlijk tussen bovenkaak en onderkaak. Dit omwille van de specifieke bijzonderheden van elke kaak, de verschillende benadering die ze nodig hebben, alsook hun individuele esthetische en functionele accenten en eisen. Om deze reden verkiest dr. Defrancq een afzonderlijke bespreking van de boven- en onderkaak.